A Szerelvényvilág webáruház használatához célszerű engedélyezni a cookie-k használatát.
Ezáltal a biztonságos böngészés mellett  a legjobb felhasználói élményt nyújthatjuk az Ön számára.
Ehhez kérjük, kattintson az “Elfogadom” gombra a folytatáshoz.

Garancia

HIVATALOS  MAGYARORSZÁGI GARANCIA a vásárolt termékhez.Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk!

Az általunk forgalmazott termékekhez tehát a garanciát, a gyártók magyarországi importőrei biztosítják Önnek. Így Ön élvezheti a szervizháttér biztonságát és a terméktámogatásokat. Csak ez a fajta garancia biztosítja, hogy szükség esetén, készülékét a lehető legrövidebb időn belül szakszerűen megjavítsák vagy tudjuk újra cserélni ha a szakszerviz úgy dönt!

A vonatkozó jogszabályok értelmében minden általunk forgalmazott új termékre minimum 12 hónap jótállás kötelező. Az ennél hosszabb jótállási időt az érintett termékeknél külön jelöljük! A jótállási idő kezdete a számla és a jótállási jegy dátuma.
    
A fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a termékek 72 órán belül észlelt meghibásodása esetén a meghibásodott termék cseréjére kötelezett a gyártó.
  
Jótállási igény az alább felsorolt iratok együttes bemutatásával érvényesíthető:

-    A termék teljes gyári csomagolása minden gyári kiegészítővel
-    A  nyugta vagy számla egy példánya
-    A cégünk által kiállított jótállási jegy
-    A termékhez gyárilag mellékelt GYÁRI GARNCIA JEGY
Ezek részleges vagy teljes hiánya esetén nem tudjuk a jótállási igényt elfogadni! 

A garanciális problémával cégünknek behozott készülékeket továbbítjuk a cégünknek garanciális hátteret biztosító vonatkozó beszállítónkhoz, aki intézkedik ezek mielőbbi javíttatásáról a vonatkozó jogszabályok betartása mellett. A garanciális javítások, átvizsgálások átfutási ideje jellemzően 1-2 hét, de a szervizek fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet.

A 72 órás csere csak azokra a termékekre vonatkozik, amelyek meghibásodása rendeltetésszerű használat során történt . A nem rendeltetésszerű használatból fakadó meghibásodások ( pl. leesés következtében összetört, beázott, ráléptek, stb. ) cseréjének elkerülése miatt a gyártók, forgalmazók csak a hivatalos szerviz szakvélemény alapján vállalják a 72 órás cserét. Ennek megfelelően a további teendők a termék 72 órán belüli meghibásodása esetén:

Az észlelt meghibásodást be kell jelenteni a forgalmazó (eladó), gyártó/ importőr telefon számán vagy a központi szakszervizénél (bővebb információ telefonszám a termékhez mellékelt garancia levélben van). Ha a szerviz kivizsgálása alapján a bejelentés jogos, a gyártó vállalja a termék azonnali cseréjét.

Amennyiben egyértelmű, hogy rendeltetésszerű használat következtében történt a 72 órán belüli meghibásodás akkor természetesen azonnali cserét biztosítunk.

Amennyiben nem egyértelmű a rendeltetésszerű használat, akkor Webáruházunk is csak a hivatalos szakszerviz szakvéleményének ismeretében vállalja a meghibásodott termék 72 órán belüli meghibásodás cseréjét.

A termék meghibásodása esetén a csomagolásban lévő, vagy a számlával együtt Önnek átadott garanciajegy tájékoztatásának megfelelően kell eljárni.
    
Portósan küldött csomagokat nem vesz át Webáruházunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

A garanciális visszajuttatás költségeit minden esetben a vásárló állja. Természetesen, ha a visszajuttatást követően kiderül, hogy anyaghibáról, vagy a garanciális feltételek alá eső problémáról van szó, akkor a webáruház utólag megtéríti a szállítás költségét.  

Harmadik fél által javított, vagy szakszerűtlen kezelésből, beállításból és a garanciális feltételek alá nem eső problémák esetén a szállítás költségét nincs módunkban megtéríteni.

Amennyiben a szavatossági, vagy jótállási idő valamely terméknél nem került feltüntetésre, úgy annak jótállási vagy szavatossági ideje iránt érdeklődjön telefonon az ügyfélszolgálaton.

GYÁRTÓI GARANCIA

Az általunk forgalmazott termékek garanciáit a gyártók a hazai képviseleteken keresztül érvényesítik, akik ezt szerződött szerviz partnereikkel látják el.
Termékeinket minden esetben garanciajeggyel és magyar nyelvű használati, kezelési utasítással szállítjuk.

Garancia és üzembehelyezés

A gázkészülékek törvényesen előírt garanciális ideje 1 év, amely a készülék szakszervizzel történő üzembehelyezésének napján kezdődik.

A FONDITAL gázkészülékekre a törvény által kötelezően előírt 1 év.

Kérjük legyen körültekintő és csak a FONDITAL által feljogosított szervizessel helyeztesse üzembe gázkészülékét. Magyarországon a gázkészülékek üzembe helyezéséhez szakirányú végzettség, fényképes gázszerelői igazolvány, mestervizsga és az adott készülékgyártó felhatalmazása szükséges.

Beüzemelés

Mit jelent a beüzemelés

A készülékek beüzemelése az újonnan felszerelt (új telepítésű vagy csere) készülékek esetében az optimális működéshez szükséges számos műszaki paraméter beállítása utáni első elindítást jelenti.

Ki üzemelheti be a készülékeket?

A FONDITAL gázkészülékeket csak az arra jogosult, a FONDITAL által arra felhatalmazott szervizpartner üzemelheti be. A szakszerviz által történő beüzemelés a készülék garanciájának feltétele.

FIGYELEM!

Kérjük, hogy az Ön által vásárolt FONDITAL gázkészüléket csak olyan szerviz szakemberrel helyeztesse üzembe, aki rendelkezik az aktuális évre érvényes, a FONDITAL által hivatalosan kibocsátott, arcképes FONDITAL SZERELŐI IGAZOLVÁNY-nyal!

Illetéktelen, szerelői igazolvánnyal nem rendelkező szerviz által történő beüzemelés a garancia elvesztését jelenti!

Milyen feladatokat kell elvégeznie a szerviznek beüzemeléskor?

A gázkészülék üzembe helyezésére a készülék gyártója, vagy a gyártó feljogosított megbízottja (szervizese) jogosult. A gázkészüléket az üzemeltetési utasítás előírásai szerint kell üzemeltetni. Az üzembe helyezést végző személy az üzembe helyezést megelőzően köteles a készülék gáz- és vízoldali tömörségét ellenőrzi, és ennek megfelelőségét nyilatkozatban rögzíteni.

A beüzemelés során elvégzendő feladatok a következők:

 • A gázkészülék kilevegőztetése, majd begyújtása után történhet meg a gázkészülék üzembe helyezése.
 • Az indítás előtt ellenőrizni kell, hogy a készüléknek nincs-e olyan vizuálisan felfedezhető hibája, ami az üzemeltethetőséget kizárja.
 • Gázkészülék üzembe állítását a készülék gyártóműi műszaki leírásai szerint kell elvégezni, mely kiterjed: (ha a konstrukció igényli)
  • főégő hőterhelés szerinti beállítására (maximális ill. minimális teljesítmény),
  • a fűtés ill. HMV készítés ellenőrzésére,
  • huzatmegszakító működésének ellenőrzésére,
  • gázhiány-biztosító szabályszerű működésének ellenőrzésére,
  • vízhiány-biztosító működésének ellenőrzésére,
  • a reteszfeltételek működésének ellenőrzésére (pl. határoló termosztát, füstgáztermosztát stb.
 • Kéménybe kötött készülékeknél ellenőrizni kell a kémény rendeltetésszerű működését. A készüléket beindítva kb. 2-3 perc múlva a jól működő kéménynél az áramlás még meleg időben is megindul. A huzat hiányát a lángkép mutatja
 • A gázkészülék beüzemelését végző szakember köteles a fogyasztót tájékoztatni a készülék kezelésével, működtetésével kapcsolatos ismeretekről
 • A gázkészülék beüzemelése térítésköteles beavatkozás, amelyről a beüzemelőnek számlát kell kiállítania a megrendelő felé

 

ORSZÁGOS SZERVIZHÁLÓZAT

A Fondital gyárban minden elkészült kazán és konvektor hibátlanul, a működését ellenőrizve lesz becsomagolva. A gyári minőség-ellenőrzés (MEO) a gyártás kifogástalan folyamatát biztosítja. Ezt a biztonságot és a komfortos működést Ön is megkapja, ha a készülékét az otthonához hangolja egy szakember. Olyan emberre van szüksége, aki a Fondital gyártmányok sajátosságait ismeri és a magyarországi jogszabályokban előírt szakmai jogosultsági vizsgákkal rendelkezik. 

Első üzembe helyezéshez bárkit választhat a vonzáskörzetéből. A választásnál Önnek azt kell figyelembe vennie, hogy egy esetleges hiba esetén a javítás gyors legyen, érdemes tehát egy Önhöz közeli partnert kiválasztani. Javításhoz elsősorban azt a partnert kell hívni, aki az üzembe helyezést végezte, mert az üzembe helyezés költségei a garanciális javításban szerepet játszanak. 

A szervizek fűtési szezonban hosszabbított nyitva tartást és hétvégi ügyeletet biztosítanak. Rögzítő esetén a bejelentésekre az adott körülmények között elvárható, legrövidebb időn belül válaszolnak. Fűtési szezonban karbantartások elvégzésére csak korlátozott lehetőség van.

Budapest

VANYÁK TIBOR

Budapest
tel.: +36-20-461-5701
 

ONE SERVICE CODE KFT.

1113 Budapest, Kenese út 3.
tel.: +36-20-477-5111
 

SINKA ATTILA

1204 Budapest, Kende K. u. 74
tel.: +36-20-955-0354 
e-mail: gepeszati@gmail.com
 

RM-GÁZ KFT.

1171 Budapest, Perec u. 45/2.
tel.: +36-30-548-1226 
e-mail: gazszer@t-online.hu

ZOMA 68 BT. - BOLGÁR ZOLTÁN

1185 Budapest, Nagybánya u. 11.
tel.: +36-30-960-3427 
e-mail: zoma68bt@freemail.hu
 

GÁZPRESSZ KFT.

1097 Budapest, Vaskapu u. 22. 1em/2.
tel.: +36-20-803-2553
e-mail: marton.raymund@gmail.com
 

HASZMANN IVÁN

1174 Budapest, Siklórepülő köz 4.
tel: +36-70-701-0943 
e-mail: ihaszmann@rendszer-mester.hu

M-A. GÁZSZER KFT. - DODOD GÁBOR

tel.: +36-20-273-2733 
e-mail: mesterdgabor@gmail.com

 

CARO INVEST KFT. - KŐFARAGÓ FERENC

tel.: +36-20-923-1398 
e-mail: invest.caro@gmail.com
 

Bács-Kiskun Megye

HÍRÖS VÍZ- GÁZ SZERVIZ KFT.

6000 Kecskemét, Bajza József u. 15. II/6.
tel.: +36-70-415-2906 
e-mail: hvgsz@freemail.hu

IFJ. DUBAI LÁSZLÓ

Kecel
tel.: +36-30-900-6334 
e-mail: dubail.kecel@gmail.com

KISS ATTILA

6440 Jánoshalma, Bem J. u. 114.
tel.: +36-20-323-9906 
e-mail: kissa1em@t-online.hu

SZLAVIKOVICS ISTVÁN

6500 Baja, Korsós u. 35. 
tel.: +36-30-304-4995 
e-mail: szlavi@fibermail.hu

Baranya Megye

SONGAS KFT.

7625 Pécs, Nagy Jenő u. 12.
tel.: +36-30-212-1271 
e-mail: songaskft@gmail.com

SZABÓ MIHÁLY

Pécs
tel.: +36-30-270-3341

Békés Megye

VÍZSZERVÍZ - FARKAS SÁNDOR

5700 Gyula, Tompa M. u. 33.
tel.: +36-20-242-6868 
e-mail: vizszerviz2005@t-online.hu
 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megye

CSÁK TIBOR

Miskolc
tel.: +36-20-942-3366

BESENYŐ SZERVÍZ KFT.

3711 Szirmabesenyő, Dózsa György út 4.
tel.: +36-30-943-5168 
e-mail: besenyoszerviz@gmail.com
 

LUTHERM KFT.

3860 Encs, Petőfi út 17.
tel.: +36-20-323-9246
e-mail: lutherm@lutherm.hu

NORD-SZER KFT.

3600 Ózd, Istenmező u. 56.
tel.: +36-20-323-9246 
e-mail: nordszer@gmail.com

Csongrád Megye

BARKÓCZI NORBERT

Szeged 
tel.: +36-70-388-1216
 

HŐLÉPCSŐ KFT.

Szeged
tel.: +36-62-424-455

 

POLYTHERM TÜZELÉSTECHNIKAI KFT.

6724 Szeged, Sőtér István köz 2.
tel.: +36-62-550-940
e-mail: info@polytherm.hu

JACKSSON BT. - RAKONCZAI JÁNOS

Makó
tel.: +36-30-310-1744
e-mail: jackssonbt@freemail.hu
 

DÉKMÁR GYÖRGY

Csongrád
tel.: +36-70-622-2755
e-mail: alfoldgaz@gmail.com
 

Fejér Megye

JOVICS ISTVÁN

2400 Dunaújváros, Temető u. 11.
tel.: +36-30-287-7929 
e-mail: jovics.istvan4@gmail.com
 

DÖRNER GÁBOR

8066 Pusztavám, Kossuth L. u. 123.
tel.: +36-70-422-2304 
e-mail: dornergabor@hotmail.com

Györ-Moson-Sopron Megye

IKSZEL KFT.

9012 Győr, Győzelem u. 111/a.
tel.: +36-30-589-3874 
e-mail: ikszel@ikszel.hu
 

THERMO-MASTERS KFT. - MALEK TIBOR

Mosonmagyaróvár 
tel.: +36-20-449-5526 
e-mail: malek.tibor@freemail.hu
 

FORGÓ-GÁZ KFT.

Mosonmagyaróvár
tel.: +36-20-961-7988 
e-mail: forgaz01@t-online.hu

GYURÁTZ KFT.

Sopron
tel.: +36-99-523-085

Hajdú-Bihar Megye

KOVÁCS LÁSZLÓ

4244 Újfehértó, Vasút u. 26.
tel.: +36-30-985-7040 
e-mail: ledgasszer@t-online.hu
 

STA SZERVIZ KFT. - SOÓS TIBOR

4200 Hajdúszoboszló, Földvár u. 23.
tel.: +36-30-289-8434 
e-mail: soostibor0228@gmail.com

Heves Megye

PROMTHERM AGRIA KFT.

3300 Eger, Mátyás király út 130.
tel.: +36-20-962-3808
e-mail: promtherm@promthermagria.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megye

GERE ISTVÁN

5300 Karcag, Ágota u. 20.
tel.: +36-30-995-0126 
e-mail: gere.istvan@t-online.hu
 

Komárom-Esztergom Megye

FÜLÖP ISTVÁN

Tata
tel.: +36-30-470-2911

TÁGLIEBER FRIGYES

2532 Tokod, Liszt F. u. 14.
tel.: +36-30-299-8750 
e-mail: liebergaz@invitel.hu
 

PETHES ANTAL

2900 Komárom, Csillag lakótelep
tel.: +36-30-902-2373 
e-mail: pethesantal@t-online.hu

Nógrád Megye

SZALU TERM KFT.

3060 Pásztó, Hősök u. 43.
tel.: +36-20-991-3105 
e-mail: szalutermkft@gmail.com
 

VARGA LÁSZLÓ

Balassagyarmat
tel.: +36-20-448-4618 
e-mail: vargalaszlo14@vipmail.hu

Pest Megye

ATKÁRI JÁNOS

Göd
tel.: +36-20-921-6993

 

SIPOS SÁNDOR

2000 Szentendre, Deák F. u. 12.
tel.: +36-30-941-3468 
e-mail: sipos.sandor@vipmail.hu

QRDI BT.

2612 Kosd, Felső hegyi út 27.
tel.: +36-70-414-1311 
e-mail: qrdibt@gmail.com

RM-GÁZ KFT.

2040 Budaörs, Kamilla köz 6. 
tel.: +36-30-234-2017
e-mail: gazszer@t-online.hu
 

DERRA LÁNG KFT.

Szentendre
tel.: +36-20-468-8172

Somogy Megye

TÖRŐ ISTVÁN

7400 Kaposvár, Duna u. 20.
tel.: +36-20-399-0815 
e-mail: toro.istvan@kabelnet.hu
 

TERMO-DIAGNOSZTIKA KFT.

8600 Siófok, Bajcsy-Zsilinszky u. 203.
tel.: +36-30-479-0101 
e-mail: termo@tx2.hu

GÁZLÁNG 2006 KFT.

8646 Balatonfenyves, Úttörő u. 221.
tel.: +36-20-944-4032 
e-mail: gazlang2006@t-online.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye

PÉTERVÁRI ÉS TÁRSAI BT.

4400 Nyíregyháza, Kórház u. 17. 
tel.: +36-30-943-0145 
e-mail: petervaricsaba@chello.hu

ZSENYEI ZSOLT

4635 Újkenéz, Petőfi S. u. 84. 
tel.: +36-20-256-2456 
e-mail: zsenyeizsolt@citromail.hu

Tolna Megye

BODRI TIBOR

tel.: +36-20-982-3933 
e-mail: rezso@t-online.hu
 

Vas Megye

DALOS JÓZSEF

9700 Szombathely, Stromfeld Aurél u. 27.
tel.: +36-30-285-5692 
e-mail: dalos-jozsef@freemail.hu
 

Veszprém Megye

K-GÁZ KFT.

8200 Veszprém, Mártirok útja 8.
tel.: +36-88-423-677; +36-88-423-278 
e-mail: kgaz@k-gaz.hu
 

CELSIUS-THERM KFT.

8484 Balatonfűzfő, Irinyi u. 10.
tel.: +36-70-550-4896
e-mail: info@celsiustherm.hu

NYÁRI SZERVÍZ KFT.

Bakonytamási
tel.: +36-30-334-5698 
e-mail: nyariszervizkft@freemail.hu

Zala Megye

"A GÁZMŰVEK" KFT.

8900 Zalaegerszeg, Balassi u. 1/a.
tel.: +36-30-959-4633 
e-mail: bece-technik@t-online.hu

GORZA NORBERT

Egervár
tel.: +36-30-278-9897
 

GÁZ SZER BT.

Zalaegerszeg
tel.: +36-30-348-4704

SIMON ÉS SIMON BT.

8800 Nagykanizsa, Városkapu krt. 9/d.
tel.: +36-20-970-5916 
e-mail: info@javitas24.hu
 

KOVÁCS GYÖRGY

Balatonszentgyörgy
tel.: +36-30-902-1349

NEOTHERM KFT.

Keszthely
tel.: +36-30-314-4484

MOLNÁR JÓZSEF

Zalaegerszeg
tel.: +36-30-330-3616
 

ERDÉLYI ATTILA

Sármellék
tel.: +36-30-212-1271 
e-mail: songaskft@gmail.com